Aan de slag met een heggenschaar

heggenschaar

Het snoeien van de heg doe je het best met een heggenschaar. Veel tuinbezitters denken beter af te zijn met de kettingzaag. Dit is echter vaak een veel te groot stuk gereedschap om de heg mooi strak te houden. Daarom is werken met bijvoorbeeld een elektrische schaar in de meest gevallen de beste optie. Zeker ook omdat deze veel beter te hanteren is. Zo kan je heel precies werken. Dit helpt je om de heg mooi in model te krijgen en te houden.

heggenschaar

De vele verschillende modellen

Er is niet slechts één heggenschaar. Er zijn heel veel verschillende modellen op de markt. Denk bijvoorbeeld aan de varianten met een snijblad dat meer lengte heeft. Dit maakt het wat gemakkelijker om de moeilijk bereikbare plekken toch goed te snoeien. Terwijl andere, kleine modellen juist weer lekker licht in gewicht zijn en je daarom snel je doel laten bereiken. Ook dat kan een belangrijk voordeel zijn voor de gebruiker ervan. Die keuze kan je dan dus zelf maken.

Afhankelijk van het soort heg

heggenschaar

De juiste heggenschaar voor de klus kiezen is ook afhankelijk van het soort heg dat je hebt. Hoe dik zijn de takken bijvoorbeeld? Denk ook aan de voordelen van een wat langer mes. Dit helpt je om de grotere heg toch mooi egaal te snoeien. Dit zijn allemaal belangrijk zaken om te overwegen. Het gaat immers niet alleen om het gemak in gebruik. Het is ook van belang om te zorgen dat alles er strak uitziet na afloop.