Cellenbetonankers

Als je bevestigingen in cellenbeton wil aanbrengen dan heb je daarvoor een cellenbetonanker nodig. Denk hierbij aan het bevestigen van hangende plafonds, keukenkastjes of keukenkastjes in cellenbeton. Van tevoren boor je de gaten en kan je het cellenbetonanker met de hamer intikken. Daarna draai je het anker met een inbussleutel met een accuschroevendraaier of ratel vast. De conus wordt in de huls getrokken en op dat moment wordt de inbussleutel automatisch losgemaakt. Je hebt bij Bevestigingsexpert verschillende soorten cellenbetonankers, zodat je met elke klus met cellenbeton aan de slag kan. Zo kan je hier onder meer metalen en nylon cellenbetonankers aanschaffen voor bevestigingen in cellenbeton.

Metalen cellenbetonankers

Als je gebruik maakt van cellenbetonankers van metaal dan heb je geen montagehulpstuk nodig en verder zorgen deze ankers voor een grote bevestigingskracht dankzij de passende verbinding in het bouwmateriaal. Doordat de metalen ankers makkelijk te bevestigen zijn kost het minder krachtinspanning en heb je geringe rand-asafstandig nodig dankzij de spreiddrukvrije verankering. Je kan deze metalen cellenbetonankers heel goed gebruiken voor het monteren van een televisie console, het monteren van radiotoren of gordijnrails en bij afstand gemonteerde constructies.

Nylon cellenbetonankers

De nylon cellenbetonanker heeft als voordeel dat de spiraalvormige buitendraad zichzelf zet met een positieve pasvorm in het zachte cellenbeton en zorgt voor een stevige bevestiging. Ook is dit anker bijna spreiddrukvrij dankzij de speciale geometrie. Doordat deze ankers bijna helemaal spreiddrukvrij zijn, krijg je geen spleten in gepleisterde oppervlaktes en maakt het kleine afstanden van rand en tussenruimte mogelijk. Je kan deze nylon cellenbetonankers goed gebruiken voor klussen aan kabels- en pijpbeugels, lampen, spiegelkasten, legplakken, schilderijen en brievenbussen.

Verschillende maten

Bij Bevestigingsexpert kan je daarnaast ook nog kiezen uit cellenbetonankers van 50, 60 of 70 millimeter en kan je daarnaast ook de boordiepte, de schroefdiameter en de boordiameter bepalen. Zo zorg je voor de juiste cellenbetonanker voor jouw klus. Als je de cellenbetonankers voor 15:00 uur bestelt, terwijl ze op voorraad zijn, dan heb je ze de volgende dag al in huis.