De industriële stijl zal nooit meer verdwijnen.

De industriële stijl maakt indruk met zijn ietwat rustieke, ontspannen en onconventionele charme die doet denken aan fabrieken, maar ook met zijn creatieve details. Vooral op het gebied van verlichting ontstaan ​​boeiende nieuwe industriële ontwerpen, met een uniek karakter en ademende creativiteit , maar ook nostalgie wat tot uiting komt in details, zoals pijpen, kleppen of klinknagels. Het grote geheim van de stijl is dat de Factory Chic zich gemakkelijk weet op te dringen in alle rustieke elementen. Nergens is de informele combinatie van koud metaal, onbehandeld hout, glas, katoen en linnen zo elegant en uitnodigend geweest!

Wat zijn de typische elementen van de industriële stijl?

De industriële stijl ontstaat in een tijd dat kunstenaars hun intrek namen in industriële gebouwen met gunstige huurprijzen. Tegenwoordig is de trend eerder om een ​​beetje van de charme rechtstreeks uit het industriële tijdperk in onze leefruimtes te brengen, vaak door objecten zoals lichten. En aangezien die laatste comfort moeten bieden , zoals bij andere moderne interieurstijlen, geven industriële lampen nooit een koud of blauwachtig licht af, maar een aangename warme witte tint.

Rustiek metallic om kleur aan te kondigen

Industriële armaturen zijn meestal gemaakt van metaal en hebben een massieve en zware uitstraling, maar volledig uniek, creatief en informeel. Ze tonen details, zoals klinken, afbladderende verf, roestplekken en / of oneffenheden. Zoals bij elke inrichtingsstijl, kunnen we er ook voor kiezen om met onze armaturen bijzondere accenten in de industriële stijl te brengen . Een lamp in industriële stijl op de eettafel of op de ladekast, in een verder lineair interieur, om alle ogen te trekken en een vleugje typische loftcharme in ons interieur te brengen!

Industriële plafondlamp trend

Een industriële plafondlamp is ten eerste geschikt wanneer een ruimte een wat lager plafond heeft. Doordat deze lamp direct aan het plafond bevestigd wordt belemmerd deze de vrije doorgang niet.

Kies je voor een variant met dimmer dan kun je dit licht van praktisch helder aanpassen naar een diffuus, zachter licht. Een variant op de industriële plafondlamp is de spot, waarmee je juist weer iets specifiek kunt uitlichten binnen een ruimte.

Als je een industriële plafondlampen wilt installeren, wat is dan de juiste keuze? Kies je voor een variant met dimmer dan kun je dit licht van praktisch helder aanpassen naar een diffuus, zachter licht. Een variant op de plafondlamp is de spot, waarmee je juist weer iets specifiek kunt uitlichten binnen een ruimte.