Zonnige groetjes vanonder je eigen palmboom

De aanblik van een grote palmboom in huiselijke tuinen is geen uitzondering meer, zelfs in onze regio’s met milde winters. De droom van een exotische ontspanningsoase met vakantieflair in uw eigen tuin kan uitkomen. Het is belangrijk om het juiste type palm te kiezen. Henneppalmen ( Trachycarpus fortunei ) zijn vooral geschikt voor ons koude, vochtige weer in de winter, maar ook naaldpalmen en dwergpalmen kunnen met succes worden uitgeplant.

De beste tijd om uit te planten

Natuurlijk speelt ook de kwaliteit van de plant een grote rol. Daarom garandeert de kweker de verkoop een gezonde, grote palmboom met een goed gewortelde pad. Ze zijn al ouder dan drie tot vier jaar want te jonge palmbomen zouden buiten doodvriezen.

Plant de grote palmboom pas als er geen nachtvorst meer te verwachten is (maart t / m juni). Een milde herfst is ook geschikt om uit te planten, aangezien de tuingrond vanaf de zomer lekker wordt opgewarmd. Deze opgeslagen warmte bevordert de wortelvorming en daarmee de snelle groei van de palm.

Een grote palmboom kan tot tien meter hoog worden geplant. Daarom hebben ze voldoende ruimte nodig in de tuin. Oudere bladeren drogen na verloop van tijd uit en kunnen gemakkelijk worden verwijderd. Bij jonge planten is de stam volledig bedekt met bruine vezels, en later alleen op het bovenste deel. In de zomer zijn palmen versierd met weelderige bloeiwijzen. Variatie genoeg, kome vrijblijvend op de website kijken welke bomen we voor u in petto hebben.

De juiste winterbescherming

In de eerste winter is bescherming tegen vorst bijzonder belangrijk. Zelfs voordat de grondvorst toeslaat, dan kunt u betrekking hebben de wortels met een pH-neutraal tuin vezel zoals een wortelbeschermhoes. Je kunt de stam omwikkelen met een isolerende kokosmat . Foliezakken of zwart fleecemateriaal zijn niet geschikt als winterbescherming. De zon zou het sterk opwarmen en hierdoor ontstaat condens dat niet door de film kan ontsnappen. Speciale verwarmingskabels voor planten helpen ook in bijzonder koude winters.