4 hoofdredenen waarom je voor een schuifwand in huis kiest

schuifwand voor veranda

 Een selectie maken om de juiste deur te kiezen behoort niet tot de topprioriteit wanneer je meubels gaat kopen voor een interieur. Voor dat je de knoop definitief doorhakt in verband met een klassieke draaiende deur, kan je ook overwegen om voor een schuifwand te kiezen. Een schuifwand voor veranda bijvoorbeeld is uiterst geschikt om een krappe ruimte optimaal te benutten. 4 hoofdredenen waarom een schuifwand in huis halen nog niet zo’n gek idee is.

schuifwand voor veranda

 1. Het bespaart heel wat ruimte in je woning

Het grote voordeel van een schuifwand is dat je niet rekening moet houden met de draaicirkel zoals dat het geval is bij een normale traditionele binnen- of buitendeur. Een andere doorslaggevende reden dat je voor een schuifwand kiest is dat een draaiende deur plus minus 0,65 vierkante meter in beslag neemt. Op deze manier creëer je veel meer mogelijkheden met een schuifwand bij de inrichting van een ruimte. Voor een schuifwand voor veranda bijvoorbeeld is dit een ultieme oplossing. Dankzij een schuifdeur heb je ook de mogelijkheid om spullen uit het gezichtsveld te houden. Zo kan je een droogkast makkelijk uit het zicht wegmoffelen.

 2. De creatie van meer ruimte

Een schijfdeur functioneert niet alleen heel makkelijk in een kleine ruimte, maar ook voor grotere woonoppervlakken. Zo wordt vaak een schuifwand ook gebruikt om ruimtes uit te breiden en een nieuwe woonruimte voorzien. Er zijn tal van mogelijkheden waarvoor een schuifwand van hout of van glas kunt inzetten. Een glazen schuifwand biedt het grote voordeel dat je een donkere kamer lichter kunt maken.

 3. Mindervaliden halen er heel wat voordelen uit

Stel dat je als mindervalide in een rolstoel zit, dan is het erg lastig om met een normale deur met scharnieren voor- en achterwaarts te manoeuvreren. Met een schuifwand is dat probleem meteen verholpen. Ook mensen met een rollator vinden een schuifwand veel praktischer en gebruiksvriendelijker.

 4. Minder energieverbruik door een schuifwand in een veranda of woonruimte

Een schuifwand voor veranda kopen zorgt dat de energiefactuur drastisch naar beneden gaat. Door een bepaalde ruimte in twee woongedeeltes te splitsen, verklein je automatisch de woongedeeltes die moeten worden verwarmd. Daarnaast kan een schuifwand het geluid in de omgeving volledig afsluiten. Vooral in grote kantoorruimtes biedt een schuifwand een heel groot voordeel.