Altijd frisse maar ook warme lucht

Voor de mensen die het systeem van de warmte terugwinning, afgekort als wtw, nog niet kennen, zal ik een kleine uitleg geven. Immers is dit een heel handig systeem waarvan ik meerdere mensen graag op de hoogte zou stellen. Wie weet wat je er zelf aan kunt hebben namelijk, wie weet doe jij er zelf ook wel je voordeel mee. Ik ben erg te spreken over de werking van de wtw en wie weet kan ik anderen er nog door prikkelen ook zelf een apparaat aan te schaffen. Ik heb het zelf uit milieuovertuigingen gekocht maar ik zie heel goed dat er meerdere voordelen zitten aan een wtw, niet in de laatste plaats door de besparing in de kosten die je erop doet. Je bespaart er namelijk flink wat energie mee, die je normaal gesproken kwijt zou zijn geweest.

folder HRV-400.indd folder HRV-400.indd folder HRV-400.indd

Ventileren maar niets te lijden hebben van de kou

Vroeger liet ik namelijk altijd de ventilatiegaatjes of het raam openstaan, ook al was ik aan het stoken. Ik moet altijd frisse lucht om me heen hebben namelijk, omdat ik anders snel hoofdpijn krijg. Aangezien dat niet de bedoeling is, hecht ik altijd aan verse lucht in mijn woonkamer. Natuurlijk wil ik daar in de winter echter ook fijn en aangenaam kunnen zitten en dat lukt toch niet erg goed als je telkens een koude stroom in je kamer krijgt, daar wordt het toch aardig door verstoord. De wtw houdt zichzelf echter in stand en zorgt dat de warme lucht die de ruimte verlaat de binnenkomende lucht weer verwarmt, met gebruik van een goed filter. Zo’n filter kun je via de website WTW-filtersonline.nl aanschaffen, dit is echt een tip. Deze wisselwerking zorgt ervoor dat je wel frisse lucht in de zin van verse lucht binnenkrijgt maar je niet verliest aan warmte.