Cedar hout: ongetwijfeld mooi en ongelooflijk duurzaam

Geloof het of niet, cedar hout is eigenlijk verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het natuurlijke hout kan in verschillende tinten geel, wit, bruin of rood zijn. Als ze op de juiste manier worden geplaatst en naar behoefte worden onderhouden, kunnen ceder dakspanen en gevelbekleding meer dan een eeuw meegaan.

De natuurlijke schoonheid en voordelen van cedar hout

Goed uitgeharde cederdakspanen zijn krimpbestendig. Dit betekent dat, in tegenstelling tot andere houtsoorten, het eenmaal geïnstalleerd niet zal krimpen en gaten achterlaat in uw gevelbekleding. Hars en pek in hout zorgen ervoor dat het geen vlekken of verf absorbeert, maar ceder heeft geen van beide in het hout. Daarom kunt u het hout gemakkelijk beitsen. Het hout heeft een fijne nerf en een natuurlijke, satijnen afwerking.

Ceder is een van de mooiste houtsoorten die worden gebruikt voor gevelbekleding. Deze snel groeiende naaldboom is een milieuvriendelijke keuze! De warme kleuren, samen met de pittige geur, creëren een esthetiek die niet kan worden nagebootst door andere bekledingen. Ceder gevelbekleding maakt stilistisch een duidelijk statement en is perfect voor een huis met unieke of historische architectuur. Een bekwame aannemer van gevelbekleding kan zelfs verschillende soorten texturen creëren met panelen uit cedar hout. De meeste gevelbekleding doet op zichzelf heel weinig om uw huis te isoleren maar cedar hout id een prima isolator, ook op vlak van geluid.

Enkele bedenkingen…

In tegenstelling tot andere gevelbeplating die om de paar jaar kan worden geverfd of gewassen, is het onderhoud van cederbekleding iets veeleisender. Elk jaar moet je het hout met de kracht wassen om vuil en spinnen eraf te krijgen. Vuil en schimmel kunnen het hout na verloop van tijd beschadigen. Je kunt het natuurlijk laten verouderen, maar het wordt brandgevaarlijk en verliest zijn mooie kleur in ruil voor een satijngrijze kleur. Daarnaast hangt een stevige prijskaartje aan deze houtsoort en dat kan uiteindelijk bepalend zijn voor uw keuze.