De charme van Freiburg in het Zwarte Woud

Freiburg

Verscholen in de schaduwen van het indrukwekkende Zwarte Woud, ligt de stad Freiburg, als een glanzend juweel dat bezoekers met open armen ontvangt. Deze historische stad is gezegend met een overvloed aan zon en verwelkomt eenieder met hartelijke gastvrijheid. Freiburg is een plek waar je een ontspannen en avontuurlijke tijd kunt beleven; waar eeuwenoude architectuur en uitgestrekte wijngaarden samensmelten met de ongerepte natuur. Dit resulteert in een perfecte balans tussen de levendigheid van de stad en de rust van de omringende landschappen. Ontdek de keienstraatjes, bewonder de gotische pracht van de Freiburger Münster en proef de versheid van de lokale markten. Laat je steeds opnieuw verrassen door Freiburg, voor meer informatie bezoek 27vakantiedagen.

Historische juweeltjes en levendige cultuur

Freiburg is een stad waarin cultuur en geschiedenis rijkelijk aanwezig zijn. In de Altstadt, de oude binnenstad, zie je prachtige bouwwerken uit de middeleeuwen en renaissance. Deze historische elementen weerspiegelen de tijdloze schoonheid van de stad. Bezoek het Kaufhaus, een markant handelshuis, en ervaar geweldige inspiratie door de nauwe verbinding tussen de stedelijke omgeving en de natuur. Duik in de lokale tradities en festivals die het hele jaar door het gemeenschapsgevoel en de gemeenschappelijke levendigheid van Freiburg benadrukken.

Freiburg

Natuurpracht en actief buiten zijn

Aan de randen van de stad ligt de Schlossberg, een weelderige heuvel die de stad omhelst en een schitterend uitzicht biedt op Freiburg en de wijde omgeving. Vanaf deze plek beginnen routes voor avontuurlijke wandelingen die leiden naar oude vulkanen, heldere meren en de dichte bossen van het Zwarte Woud. Fietsers kunnen hun hart ophalen op de uitdagende mountainbikeroutes die een ware adrenalinekick beloven. Geniet tijdens de zomer van de bloeiende velden en zie hoe in de herfst de bossen een explosie van kleur vertonen. Freiburg prikkelt de liefde voor de natuur en nodigt je uit om al haar pracht en vitaliteit te verkennen.