De vele voordelen van tapijttegels op een rijtje

Denkt u erover uw kantoor te renoveren? Of ben je onderweg? Misschien twijfelt u nog over uw vloerbedekking. Er zijn tegenwoordig teveel opties, dus logisch dat deze niet 1, 2, 3 is. In deze blog zetten we de voordelen van tapijttegels voor je op een rij. Tapijttegels zijn, zoals de naam al doet vermoeden, stoffen tegels die je kunt gebruiken als bekleding voor je vloeren. Je kunt ze gebruiken voor slaapkamers, woonkamers, maar ze worden ook veel gebruikt in kantoorgebouwen. Maar wat zijn de voordelen van tapijttegels?

Eenvoudig zelf te installeren

Tapijttegels zijn veel gemakkelijker te leggen dan gewone vloertegels. Degenen die een beetje handig zijn, kunnen het gemakkelijk zelf doen. Dit bespaart u veel geld omdat u geen tapijtreparateur hoeft in te huren.

Je eigen creatie

Tapijttegels zijn er vaak in verschillende stoffen, kleuren en maten. Wees creatief en maak er je eigen feest van! Er zijn zoveel mogelijkheden omdat je de verschillende soorten tegels kunt kiezen die je gebruikt en hoe je ze op je vloer legt.

Isolatie effect

Tapijttegels hebben ook functionele voordelen. Ze isoleren, waardoor je huis of kantoor minder warmte verliest. Dit komt de energierekening ten goede, omdat je huis of kantoor warmte langer vasthoudt, hoef je de warmte minder te verhogen. Ook goed voor het milieu!

Geluidsabsorberend

Naast thermische isolatie hebben tapijttegels ook een geluidsabsorberend effect. Ze dempen het geluid van voetstappen van 25 tot 35 decibel. Hierdoor heb je minder last van huisgenoten op hoge hakken in huis en wordt ook het geluid van tv-, radio- en telefoongesprekken verminderd.

Het is je geld waard

Ben je nog niet overtuigd van de voordelen van tapijttegels, kijk dan eens naar de prijs! Je kunt op veel plekken goedkope tapijttegels kopen of bestellen, en vergeleken met andere soorten vloeren gaan ze lang mee. Naast andere voordelen is ook de prijs-prestatieverhouding erg goed.