De voordelen van een meervoudige stekkerdoos

3 voudige stekkerdoos

Iedereen heeft er wel eentje in huis. Een stekkerdoos. Deze zijn super handig om de stopcontacten die altijd op een vervelende plek zitten te verlengen en te kunnen gebruiken. Een stekkerdoos is een rijtje van stopcontacten aan elkaar met een langer snoer. Zo is er de 3 voudige stekkerdoos of zelfs stekkerdozen die wel 8 ingangen hebben. Zo is er altijd wel een plekje voor jouw oplader. Deze compacte dingen zijn er handig. In dit artikel lees je nog meer praktische voordelen van een stekkerdoos. 

3 voudige stekkerdoos

Stekkerdozen op kantoor

in het geval je veel werkt met apparatuur is een stekkerdoos de oplossing voor alle bedrading. Op een kantoor lopen allerlei draden, van een stekker van het koffiezetapparaat tot de opladers van laptops of telefoons. Al deze apparaten moeten vaak regelmatig worden opgeladen. Door het gebruik van een stekkerdoos zul je merken dat dit geen issue meer is. Een meervoudige stekkerdoos voorkomt dat de ene lader niet meer kan laden omdat een andere stekker stroom nodig heeft. Zo heb je nooit meer geruzie over die zijn laptop of telefoon aan de lader kan liggen en kan iedereen zijn werk doen. 

Veiligheid van een stekkerdoos

Wat betreft de veiligheid is een stekkerdoos vaak een veel betere oplossing dan allerlei losse draden. Door gebruik te maken van een meervoudige stekkerdoos kun je alle laders en stekkers die hierin zijn geplugd in een keer van de stroom zetten. Dit is bijvoorbeeld handig op grote kantoren of juist thuis waar de televisie, speakers en allerlei andere apparaten in dezelfde doos aan de stroom zitten. 

een andere factor die een rol speelt in de veiligheid van een stekkerdoos is dat een contactdoos een overspanningsbeveiliging heeft voor als bijvoorbeeld de bliksem inslaat. De doos regelt de overspanning en voert deze veilig af naar de aardedraad. Het gebruik van een stekkerdoos is dus zeer praktisch.