Een woning voor elke generatie

Levensloopbestendige woningen zijn erg handig voor wanneer je een huis wilt bouwen en van plan bent als oudere daar voor langere tijd te blijven wonen. Een levensloopbestendige woning is een woning gericht op functionaliteit. Het is een seniorenwoning met als doel dat ouderen hier zelfstandig kunnen blijven wonen en niet naar een verzorgingstehuis hoeven. Alles wat nodig is om zelfstandig te wonen bevindt zich op de begane grond, zoals de slaapkamer, badkamer en keuken. Dus ook als de oudere slecht ter been wordt, kan diegene nog steeds thuis blijven wonen.

Niet alleen voor ouderen

Een levensloopbestendige woning is een seniorenwoning, maar is niet slechts voor senioren bedoeld. Ook voor jonge gezinnen kan een levensloopbestendige woning nieuwbouw interessant zijn. De naam zegt het al, het is namelijk levensloopbestendig, dus voor de gehele levensloop. Voor degenen die het fijn vinden om in hetzelfde huis te blijven wonen en niet te verhuizen is dit type woning ideaal. Wanneer je een ruim huis neemt kan je hier met kleine kinderen wonen, maar je kan er ook oud worden en zo lang blijven wonen als je wil. Er is natuurlijk ook altijd de mogelijkheid kamers te veranderen. Zo kan een hobbykamer beneden, later tot slaapkamer worden omgetoverd.

Volledig naar jouw smaak

Een seniorenwoning hoeft dus geen kleine woning te zijn voor een ouder echtpaar. Er zijn veel opties en je kan je woning zelf vormgeven wanneer je deze zelf laat bouwen met behulp van een aannemer, maar je kan ook een al bestaande woning kopen. Zo zijn er levensloopbestendige woningen met slechts een begane grond en zijn er woningen met meerdere verdiepingen. Met behulp van een aannemer of makelaar kan je een levensloopbestendige woning vinden binnen jouw stijl, wensen en budget. Zo kan je een woning ook volledig inrichten zoals jij dat wil en krijg je een unieke woning.