Genoeg van gras maaien en onkruid wieden? Tijd voor kunstgras!

Kunstgras kopen

Talloze mensen die in een appartement of studio wonen dromen ervan ooit een tuin te hebben. Toegegeven: een tuin biedt vele mogelijkheden. Het mooiste is als je deze als verlengstuk van je huis kunt gebruiken. Helemaal in je eigen bubbel dus, maar toch in de gezonde buitenlucht. Een tuin hebben is echter niet altijd alleen maar reden tot vreugde. Afhankelijk van de samenstelling en de staat van je tuin kun je er namelijk behoorlijk wat tijd aan kwijt zijn op het gebied van onderhoud. Nu moet gezegd worden dat sommige mensen dit tuinonderhoud als hobby hebben, maar voor anderen is dit toch echt een noodzakelijk kwaad. Een aantal vierkante meters kunstgras kopen zou wat dat betreft al veel schelen, want gras maaien hoeft dan niet meer en onkruid wieden zal een stuk minder worden. Daarnaast biedt kunstgras ook simpelweg voordelen die voor iedereen gelden, of je nu fan bent van tuinonderhoud of niet.

Kunstgras kopen

Slijtvast en weersbestendig

Een belangrijk pluspunt van kunstgras is dat het écht tegen een stootje kan. In Nederlandse tuinen wordt kunstgras jaarlijks blootgesteld aan de nodige regen- en hagelbuien, felle zonnestralen en soms sneeuw. Kunstgras verblikt of verbloost hierbij niet, laat staan dat er andere schade optreedt. Alles weersomstandigheden kan het aan. Bij natuurlijk gras en bij veel andere planten is dat bepaald geen zekerheid.

Kunstgras kopen

Altijd dezelfde kleur

Natuurgras heeft in de ideale wereld altijd een diepgroene kleur, maar in de realiteit kan niet hetzelfde gezegd worden. Bij droge periodes en in de winter oogt het bijvoorbeeld al snel wat flauwtjes. Bij kunstgras is dat niet zo, dit ziet er het hele jaar door hetzelfde uit. Vooral in de grauwe winter is je kunstgrasmat dan een fijne en kleurrijke toevoeging aan je uitzicht over de tuin.