Waarom Laminaatvloeren Beter Zijn dan Tapijt: Voordelen & Verschillen

laminaatvloer

Laminaatvloeren zijn de laatste jaren erg populair geworden. Dit komt omdat laminaat veel voordelen heeft ten opzichte van andere soorten vloeren, zoals tapijt. Laminaat is namelijk van hogere kwaliteit en heel gemakkelijk in onderhoud. In dit artikel wil ik je alle voordelen maar ook even de nadelen van laminaat laten zien, zodat je een beter idee krijgt wat laminaat is.

Waar zijn laminaatvloeren van gemaakt en wat is het?

Laminaatvloeren zijn gemaakt van een dun laagje kunststof dat over een houtvezelplaten plank is geplakt. Dit maakt de vloer steviger en geeft het ook een mooie glans. Laminaat is dus een kunststof vloer met een houten uiterlijk. Eén van de kenmerken van laminaat is dat laminaat onder andere sterk, vormvast en slijtvast is. Daarnaast is het ook vochtwerend en geluiddempend

Verschillen tussen laminaat en tapijt

Laminaatvloeren zijn veel duurzamer dan tapijt. Tapijten slijten sneller door het vele gebruik en zijn moeilijker schoon te houden. Laminaatvloeren zijn echter heel sterk en slijt niet snel. Ook voor mensen met allergieën is laminaat beter, omdat er geen stof in zit.

Voordelen van laminaat

Laminaatvloeren hebben veel voordelen, maar de belangrijkste is dat ze sterk en duurzaam zijn. Ook zijn ze makkelijk schoon te houden en geschikt voor mensen met allergieën. Laminaatvloeren zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te leggen. Kortom, laminaat is de perfecte vloer voor elk huis!

Nadelen van laminaat

Laminaatvloeren hebben een aantal nadelen. Zo kan laminaat krassen oplopen door scherpe voorwerpen. Ook is laminaat gevoelig voor water en kan de vloer daardoor beschadigen. Laminaat is ook niet geschikt voor vloeren met veel verkeer, omdat het kan gaan slijten.

Waar koop je laminaat?

Laminaat kan je bijvoorbeeld bij Ambiant kopen. Ambiant vloeren is een specialist het verkopen van verschillende vloeren. Zij bieden laminaat van de hoogste kwaliteit aan