Schimmel in de badkamer voorkomen doe je zo

Bij het douchen komt er veel stoom uit en zo is de hele badkamer nat, glad. Dit is de perfecte plek voor de schimmel om zich te hechten. Het gaat stinken, ziet er vies uit en zorgt alleen maar voor meer vochtproblemen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het belangrijk om de badkamer goed te ventileren. U kunt dit doen door een raam te openen, maar is dit wel het juiste om te doen? Een ventilator in de badkamer plaatsen is veel beter tegen schimmel en andere ongemakken. In onderstaande blog lees je precies hoe het werkt

Doorluchten een goed idee?

Uw eerste instinct zou kunnen zijn om een ​​raam te openen: frisse lucht komt binnen en de stoom verdwijnt. Zo werkt het helaas niet. Als het buiten kouder is dan binnen, komt er koude lucht naar binnen. Ook neemt het de warme lucht in de badkamer niet op en ontstaat er condensatie. Daarom is de de beste manier om de badkamer warm te houden: het sluiten van ramen en deuren. Het openen van ramen helpt ook niet om schimmelgroei onder controle te houden. Je bent dus eigenlijk genoodzaakt om een ​​badkamerventilator te installeren.

Een ventilator gebruiken in de badkamer

De oplossing is dus om een ​​badkamer ventilator te installeren. Plaats het in de buurt van het vochtprobleem of mogelijk het ernstigste. Bijvoorbeeld boven de douche of het bad. Hierdoor kan vochtige lucht direct naar buiten worden afgevoerd. Zo verminder je condensatie in de badkamer en verklein je de kans op schimmel. Schimmel kan niet worden voorkomen zonder een badkamerventilator – schimmel blijft terugkomen. Installeer daarom een ​​mechanische ventilatie!