Taxus planten stap 7: Poten van de planten

TaxusTopper heeft een grote eigen kwekerij en is gespecialiseerd in het kweken van Taxus Baccata. De kwekerij bestaat al meer dan 30 jaar en levert sinds een paar jaar ook planten zonder tussen personen zoals hoveniers, handelaren en tuincentra. Het is erg gemakkelijk om de planten in de webshop te bestellen en met een paar uur werk kan er een prachtige nieuwe haag aangeplant worden. TaxusTopper geeft zonder problemen garantie, maar met dit stappenplan kan het niet mis gaan met de nieuwe planten. In deze reeks van tips leggen we stat voor stap uit hoe een hovenier zijn planten bij u in de tuin zou planten.

Verdeel eerst alle planten langs de geul, zodat de haag mooi overal even dicht wordt. Mocht u wat planten over hebben kunt u de planten dichter op elkaar zetten en als u wat planten te kort komt voor de meters haag dat u wilt bereiken zal u de planten wat verder uit elkaar moeten verspreiden. Deze stap moet alvorens de planten in de geul staan omdat dit vele malen makkelijker is te verdelen en ook is het makkelijker met het vullen van de resterende grond. Nadat u de planten goed verdeeld heeft en een goed gevoel heeft over de dichtheid kunt u de planten gaan poten. Het net wat om de plant heen zit is gemaakt van jute en verteert in de grond. Dit net houd de wortels bij elkaar en zorgt ervoor dat de wortels niet uitdrogen, het is dus erg belangrijk dat u het net eromheen houdt. Het organische materiaal wordt opgenomen door de grond. Ook kan dit net makkelijk gebruikt worden bij het poten. U kunt er de plant makkelijk vastpakken zonder dat de wortels beschadigen.

Wanneer u de plant in de grond zet moet deze op de juiste hoogte staan. Plaats de Taxus haagplanten hoog in de grond. Als u de Taxus Baccata te diep in de grond plaatst, is de kans groot dat de planten te vochtig komen te staan. Een vuistregel is: hoe dieper in de grond des te natter het wordt. U kunt het net gebruiken als maat. Wanneer u de geul vult met de gemixte grond moet het netje net wel, net niet, zichtbaar zijn.

TaxusTopper  is gespecialiseerd in de (online) verkoop van Taxus Baccata. Al meer dan 30 jaar kweken wij topkwaliteit Taxus Baccata. Inmiddels is de vierde generatie kwekers verantwoordelijk voor onze prachtige planten. Deze leveren wij direct uit eigen kwekerij, voor de scherpste prijs en al binnen 3 tot 5 werkdagen thuis geleverd! Wij staan voor kwaliteit en met onze eigen kwekerij en 30 jaar ‘taxuservaring’ kunnen wij deze kwaliteit leveren.