Tips voor badkamermeubels

badkamermeubel

Er gaat geen dag voorbij dat je niet in de badkamer hoeft te zijn. Een badkamer wordt gebruikt voor verschillende doeleinden zoals, het poetsen van je tanden, douchen, toiletteren, je haar föhnen of gewoon lekker uitrusten in bad. Je kunt wel zeggen dat het dus belangrijk is om in een goede badkamer te investeren. Maar hoe kies je nou het juiste badkamermeubel?

Materiaal

Een badkamer is een vochtige omgeving daarom is het belangrijk om daar rekening mee te houden bij het kiezen van het materiaal. Je wilt natuurlijk niet dat je badkamer na een korte tijd niet meer te gebruiken is. Zo is kunststof eigenlijk altijd geschikt, maar ook hout kan zeer geschikt zijn voor een badkamer mits dit hout in de hoogste duurzaamheidsklasse valt. Let dus goed op de vochtbestendigheid bij het kiezen van een badkamermeubel.

badkamermeubel

Formaat

Naast de vochtbestendigheid is het ook erg belangrijk om na te denken over het formaat. Wil je 1, 2 of 3 kranen monteren? En hoeveel ruimte heb je daarvoor nodig? Voor een wastafel wordt een minimale afmeting van 50cm diep bij 75cm breed ervaren als genoeg. Dit betekent dat bij 2 wastafels de minimale breedte al snel neerkomt op minimaal 150cm. Naast de afmeting van het werkblad is het ook belangrijk om na te denken over de hoogte. Een hoogte van tussen de 80 en 90 cm wordt gezien als ideaal.

Design

Gezien een badkamer jaren meegaat en je er dagelijks naar moet kijken is het ook fijn om een design te hebben die niet snel uit de mode raakt. Zo is het belangrijk dat het het meubel goed past bij de rest van de badkamer en is het gebruik van neutrale kleuren aangeraden. Daarnaast kun je ook de keuze maken voor zwevend of niet zwevend model. Bij een zwevend badkamermeubel kun je de vloer makkelijker reinigen, maar een badkamer meubel op poten is weer makkelijker te monteren.