Verschillende soorten dekbedovertrekken voor elke ruimte

dekbedovertrekken

Het is leuk om zo nu en dan je woning een make-over te geven. Waarom begin je niet een keer in de slaapkamer? Doorgaans nemen mensen weinig tijd om die kamer gezellig te maken terwijl je er toch flink wat tijd doorbrengt. Fleur je slaapkamer een keer op en begin met een aantal sets nieuwe dekbedovertrekken.

Elke stijl

Er zijn zoveel soorten dekbedovertrekken om uit te kiezen dat er ongetwijfeld ook iets voor jou tussenzit. De volgende stijlen zijn het meest populair:

  • scandinavisch
  • bohemian
  • landelijk
dekbedovertrekken

Scandinavische stijl

Deze stijl kenmerkt zich door een strak design en vaak effen kleuren. Wil jij een rustige slaapkamer zonder drukke patronen en kleuren? Dan is dit jouw stijl. Vaak zijn de dekbedovertrekken compleet in een kleur of met een subtiel patroon met een streepje. Scandinavisch betekent strak en stijlvol design.

Bohemian: lekker rommelig

De bohemian stijl is een rommelige stijl waar je van moet houden maar die werkelijk elke kamer mooi kan maken. Bloemen, patronen, felle kleuren: het hoort allemaal bij bohemian. Vintage en bohemian worden nog wel eens door elkaar gebruikt. Ze lijken dan ook wel een beetje op elkaar. Deze stijl is voor iedereen die een warme, romantische en opvallende slaapkamer wil.

dekbedovertrekken

De landelijke stijl

Ga jij liever voor iets romantisch maar rustiger? Dan moet je de landelijke stijl hebben. Het doet een beetje denken aan een boerderij. Er worden soms kleuren gebruikt maar niet al te fel. Patronen zien we vaak terug in de vorm van een ruit in deze stijl.